Restart Romania



Restart România este o competiţie care își doreşte să găsească și să susțină cele mai bune idei online care sa produca o schimbare offline în România ta de zi cu zi.
Restart România este competiţia celor care vor să fie vinovaţi pentru un sistem mai corect şi mai eficient. Dacă te-ai confruntat cu o situaţie neplacută, inechitabilă şi ai o idee despre cum să îmbunătăţeşti lucrurile, e momentul să faci ceva mai mult decât să te plângi.
Trimite-ne propunerea ta şi, în loc de obişnuita bătaie compătimitoare pe  umăr, vei primi feedback şi ajutor de la cei din jur pentru a-ţi rafina ideea şi a o transforma într-un proiect online. Cele mai bune 10 idei vor fi implementate online, iar 5 dintre ele primesc finanţare pe termen mediu, sprijin de IT şi marketing pentru a restarta România.

Ce înseamnă aceasta, mai exact? De fapt, e foarte simplu:
  • Este ceva care te-a enervat foarte tare recent? ‘’Şpaga’’ costă prea mult? Ai fost fugărit de câini comunitari? Ai avut parte de încă una dintre ‘acele’ curse de taxi?
  • Fii creativ. Cum poți să-ti folosești mobilul pentru a face publica dezamăgirea zilei, asa cum a reușit proiectul Ushahidi? Care e adevărata sursa a problemei, dar mai important - care este ideea ta pentru a o rezolva?
  • Adaugă-ți ideea în galeria de proiecte. Nu trebuie să ştii cum se poate implementa tehnic (deși ajută puţin). Dă mai departe ideea - va fi postată pe hotnews.ro și vei primi feed-back din partea comunităţii. Vei găsi susținători pentru ideea ta, sau persoane care au aceeași problema (Da, și pe noi ne framantă problema câinilor comunitari).
  • Înscrie-ți ideea în competiție. Tu și alți 9 oameni ca tine veți primi câte o echipă de programatori, un mentor, sustinere de marketing şi PR şi veţi fi ajutaţi să construiti o comunitate de specialişti în jurul poriectului. 10 idei vor fi implementate în cadrul unui Hackathon pe care îl organizăm în octombrie, iar 5 dintre ele vor primi finanțare in valoare totală de peste 25 000 dolari. Mai mult, oferim soluții hardware, software și susținere tehnica pentru ca proiectele să aibă continuitate.
Restart Romania caută idei care sa schimbe realitatile curente in urmatoarele zone de interes:
transparența, eficiența, respectarea legilor, trafic de influenta.
Etapele Restart Romania:
  • 1 august, 12 PM - 15 septembrie,12 PM: Înscrierea proiectelor
  • 16 septembrie, 12 AM - 25 septembrie 12 PM:  Votului comunității
  • 26 septembrie: Anunţarea finaliştilor
  • 26 septembrie- 21octombrie: Perioada de incubaţie
  • 21-23 octombrie: Hackathon Restart Romania
  • 29 octombrie: Gala Restart Romania
  • 30 octombrie: Anunţarea câştigătorilor          

Important: Restart România este un proiect independent, apolitic, care dorește să implice cetățenii in problemele societății. Prin urmare, vor fi admise doar ideile grass-root, ce pornesc de la indivizi, pentru a crea o comunitate mai puternică.  De asemenea, nu vor fi acceptate sau publicate ideile si comentariile care nu sunt constructive, sau care presupun acțiuni în afara legii, violente, politice, defăimătoare sau care ar aduce prejudicii individuale de orice fel.

Comentarii

Postări populare