Weekend cu folos- Grupul de lucru Societal

Desi incerc pe cat posibil sa imi pastrez weekendurile libere, pentru a ma bucura in tihna de momentele libere, aleg uneori sa ma "abat" de regula. De o astfel de abatere am avut parte in acest weekend ( 10-11 septembrie), cand am participat la Grupul de Lucru Societal, initiat de Reper21, in cadrul proiectului Societal.
Concret, eu impreuna cu alti 20 de participanti, reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale din Regiunea de Sud, am dezbatut indicatorii cheie pe care ii utilizam in organizatiile noastre, dar am si impartasit idei si experiente proprii.
Colegii mei de discutii provin din organizatii care au misiuni si scopuri axate pe domenii variate, dar timp de doua zile diferentele dintre specificul fiecarui ONG au devenit puncte de legatura. Am discutat despre modul in care asiguram conditii de munca decente pentru angajati, respectarea drepturilor lor, recunoasterea performantelor, masuri de protectie ale mediului, asigurarea sustenabilitatii proiectului, utilizarea modelelor inovatoare  de schimburi, asigurarea transparentei surselor de finantare, raportarea performantei de responsabilitate sociala catre stakeholderi si cetateni etc.
Demersul colegilor de la Reper21 nu se doar opreste doar la acest grup lucru. Ei vor fi plecati pana in noiembrie si in celelalte regiuni ale tarii, unde vor initia discutii similare. Mai mult decat atat, grupurile vor avea in timp si rezultate concrete: elaborarea Ghidului Societal, dezvoltarea unei retele de promotori de responsabilitate sociala, dar si dezvoltarea comunitatii online Societal.ro
Personal, de-abia astept urmatoarele evenimente si intalniri cu colegii mei din sectorul nonguvernamental, deoarece sunt sigura ca discutiile vor fi la fel de productive si dinamice precum cele din weekendul precedent.
Iar pe voi, dragii mei, nu pot decat sa va indemn sa urmariti proiectul Societal, dar si celelalte proiecte ale Reper21 si, de ce nu, sa va alaturati demersurilor pe care le intiaza. Ca sa aveti si un punct de reper, mai jos puteti urmari emisiunea Lume Buna, in care am avut-o invitata pe Ana-Maria Paladus, Vicepresedinte Reper21, si cu care am discutat despre proiectul Chic & Ethic.







Postări populare