Cel mai frumos cadou

Cred ca fiecare dintre noi asteptam, deopotriva cu bucurie si nerabdare luna lui decembrie, chiar daca poate multi dintre noi nu recunoastem acest lucru si preferam sa pastram gandurile noastre si dorintele pe care le avem acolo, in sufletul nostru. 

Personal, iubesc luna lui decembrie, chiar daca zapada imi mai strica din cand in cand ghetele abia cremuite sau frigul imi face nasul rosu-rosu. Iubesc luna lui decembrie pentru ca este o luna care ma lasa sa redevin din nou copil, sa las hartiile de la birou acolo, sa impodobesc casa si bradul cu tot felul de globuri si aranjamente, sa gatesc, sa stau mai mult cu ai mei, sa ma bucur mai mult de tot ce mi s-a intamplat . Dar cel mai mult imi place sa daruiesc. Desigur, sunt fericita si sa primesc mici bucurii eu insumi, dar sa descoper ce isi doresc ceilalti si sa ii surprind intrece orice cadou pe care mi-l aduce mie cineva. 

Recunosc, am descoperit aceasta bucurie mai tarziu, cand am inceput sa daruiesc mici bucurii celor care nu au fost atat de norocosi. Si, cand lucrezi cu copii si tineri care traeisc in familii si medii defavorizate, care te intreaba De ce la ei nu vine Mos Craciun, desi sunt cuminti, invata si poate au si cate un talent care ii ajuta sa razbata, lucrurile capata o alta dimensiune si percepi altfel modul in care reactionezi, te comporti si, cum a fost in cazul meu, devii un om mai bun. 

Ei sunt omuletii care se vor bucura cel mai mult de cadourile pe care le voi le veti face, indiferent ca sunt dulciuri, hainute, jucarii, carti. Pentru a parafraza un slogan dintr-o reclama TV, reactia lor si entuziasmul sunt de nepretuit. Anul acesta am avut ceva mai mult noroc, in munca mea de spiridus al Mosului, pentru ca am primit ajutor. Alti oameni de bine, care impartasesc credinta mea ca toti trebuie sa avem Sarbatori linistite, care sa lase grijile anului intr-un colt si care sa ne aduca un zambet, au decis sa sprijine trei copii extraordinari, care desi provin din medii defavorizate, au avut curajul si dorinta de a se autodepasi, de a-si descoperi talentul interior si de a-l maximiza. 

Sunt trei copii care zi de zi ne arata noua, oamenilor mari, asa cum ne place noua sa ne spunem, ca de fapt ei sunt oamenii mari. Pentru ca sunt mari la suflet, pentru ca ne arata ca dincolo de orice greutate, de ordin material sau fizic, poate fi depasita. 

Sa mananci cateodata cate un mar pe zi, dar sa sustii concerte extraordinare pe scenele lumii, sa excelezi la matematica, dar sa iti faci griji ca poate de maine nu iti vei mai putea sustine pasiunea sau sa iti reprezinti tara cu rezultate remarcabile peste tot, la competitiile sportive, dar apoi sa te intorci acasa si sa te gandesti ca poate a fost ultima competitie, deoarece va trebuie sa gasesti sprijin din nou pentru a putea concura in continuare….. 

Dragii mei, astea nu sunt cuvinte menite sa atraga compasiune, sunt realitati cu care se confrunta trei tineri romani, care fara sa stim, ne reprezinta tara la cel mai inalt nivel si care schimba fata Romaniei pe care noi o stim intr-un mult mai frumoasa. Invitatia mea pentru aceasta perioada este un indemn si o rugaminte. 
Cititi povestile celor trei tineri aici, intrati pe pagina de licitatie si alegeti un obiect care va place si intrati in acest grup de oameni de bine. Licitand un obiect, puteti sa va faceti un cadou frumos fie dvs, fie celor dragi, dar si contribuiti la o bucurie pentru acesti trei copii. 


Ce parere aveti ? Eu spun ca este un gest simplu, dar care are rezultate foarte mari. 

Ganduri bune!

Postări populare