Invitatie la “Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri”

Dragi prieteni, 

Va invit la vernisajul expozitiei “Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri”, care va avea loc la Galateca, galerie de C’arte si Cooltura,  vineri, 7 decembrie 2012, incepand cu ora 19.00. Pana in data de 17 februarie 2013 galeria situata la parterul Bibliotecii Centrale Universitare asteapta vizitatorii pasionati de BD si iubitorii de arta contemporana. 



Curatorul Alexandru Ciubotariu, alias Pisica Patrata, a propus 14 artisti reprezentativi, intr-o maniera ce permite vizionarea formatului original in care autorii si-au gandit lucrarile. Exponatele, unele dintre ele prezentate pentru prima data publicului, acopera o perioada de 90 de ani de evolutie a benzii desenate si poarta semnaturile Ary Murnu, Burschi Gruder, Puiu Manu, Livia Rusz, Matty Aslan, Radu Duldurescu, Sandu Florea, Ioan Mihaescu, Mircea Arapu, Valentin Tanase, Tudor Popa, Alexandru Ciubotariu, Matei Branea si Cristian Darstar. O aplicatie pentru iPAD creata pentru Galateca permite vizualizarea unor noi episoade semnate de autorii expusi si completarea expozitiei cu multe informatii si imagini.


Expuse in regim de muzeu, Benzile Desenate alese de curator au inspirat o colectie de obiecte, de la agende si afise la carti postale sau bijuterii in stil BD. Pe durata expozitiei Galateca a pregatit lansari de proiecte editoriale BD, ateliere de creatie si evenimente de celebrare a design-ului de obiect.

Sper sa ne vedem acolo intr-un numar cat mai mare! 

Postări populare