[RO] Interviu pentru eJobs Romania despre I T.A.K.E Unconference

Saptamana aceasta am povestit cu Liviu Florea, eJobs Romania, despre I T.A.K.E Unconference, unul dintre cele mai apreciate evenimente tehnice in regiune. 

Mai jos puteti citi un preview al acestui interviu, iar aici aflati toate detaliile pe care i le-am impartasit lui Liviu. 

*
**

Ești programator sau pasionat de tehnologie? eJobs îți recomandă să participi la evenimentul I T.A.K.E. Unconference, care va avea loc în mai, la București.
Bucureștiul va găzdui a cincea ediție a evenimentului I T.A.K.E. Unconference, dedicat programatorilor și pasionaților de tehnologie care vor să afle totul despre ultimele noutăți din domeniu.

Organizatorii I T.A.K.E. Unconference estimează că aproximativ 300 de pasionați de tehnologie vor participa la eveniment, care va avea loc pe 11 și 12 mai. Cele două zile de eveniment cuprind, printre alte, un concurs de programare și o petrecere.
Steliana Moraru, Marketing & Communication Manager la Mozaic Works, prezintă, într-un interviu acordat eJobs România, ce se va întâmpla în cadrul I T.A.K.E. Unconference 2017.



Evenimentul, organizat de Mozaic Works, va reuni peste 30 de speakeri internaționali, care vor discuta pe teme specifice universului IT&C, precum software desing, inteligență artificială sau programare funcțională.


eJobs: Ce așteptări aveți de la eveniment?

Steliana Moraru: I T.A.K.E Unconference a devenit un reper în materie de evenimente destinate comunității tech internaționale. Iar acest lucru înseamnă că ne-am setat un standard de calitate al conținutului și al programului în primul rând în cadrul echipei. Sunt cel puțin trei obiective pe care le avem:

√ să găzduim speakeri de talie internațională, cu ani buni de experiență în domeniul tech;

√ să generăm conținut de calitate și raportat la ultimele tehnologii;

√ să avem un program invovator ca format, dar și complex, din care participanții să își extragă valoare pentru proiectele proprii și să experimenteze cu respectivele concepte chiar în cadrul evenimentului.

Astfel, ne concentrăm pe creearea unui program hands-on, complex și technology agnostic (care acopera subiecte si practici aplicabile în orice tehnologie – trad.; n.red.). Acest lucru înseamnă o selecție riguroasă de vorbitori, printr-un proces de triere internațional. Avem în vedere cele mai noi tehnologii, trenduri și topicuri în domeniu. În ceea ce privește conținutul technology agnostic, acest lucru înseamnă că participanții, indiferent de backgroundul (experiența – trad.; n.red.) tehnic și de limbajul de programare folosit au acces la informație, resurse și exemple pe care să le utilizeze în propriile proiecte. Se discută pe cod, atât în prezentări, cât și în hands-on workshopuri și în sesiuni de live coding (scriere de cod în timp real – trad.; n.red.). Și asta ne bucură, pentru că încurajăm abordarea practică și exemplele concrete, din situații reale. Iată câteva exemple de întrebări la care ne așteptăm să primească răspuns participanții: „Ce provocări au existat în alte proiecte?”, „Ce probleme au întâmpinat?” și „Ce tehnologii au utilizat și cum?”. Mai mult, participanții pot să fie provocați de ceea ce află.

Venim cu format de tip „unconference” (un format construit în jurul participanților – n.red.), fiind primul eveniment destinat industriei care pune în valoare și cunoștințele participanților. Acest lucru creează un mediu dinamic de învățare, de dezbatere și de discuții mai amplu decât discuțiile pe fugă din pauzele de la conferințele tradiționale. Mai mult decât atât, tocmai pentru că ne-am dorit să păstrăm acest sentiment de comunitate, de interacțiune reală, am decis să avem maximum 300 de participanți.

Așadar, ne setăm așteptări mari în materie de conținut, program, discuții reale, bazate pe experiență și mult cod.


Interviul poate fi citit integral aici

Comentarii

Postări populare