Cum mi-am petrecut Earth Hour 60 + 2011

Aseara, in 50 de orase din tara , s-a stins lumina! Din fericire, acest lucru nu s-a intamplat din cauza unei avarii sau a unor probleme tehnice, ci s-a datorat in intregime campaniei Earth Hour, derula de WWF Romania. Intre 20 30 si 21 30, s-au stins luminile nu doar din case, ci si din cladiri importante : Opera Nationala Bucuresti si Filarmonica "George Enescu", Palatul Victoria, Ateneul Roman, Ministerul Mediului si Padurilor, Teatrul National, Muzeul National de Arta al Romaniei si Biblioteca Centrala Universitara, alaturi de zeci de sedii de companii si institutii.
In fiecare an, din 2009 ( atunci s-a alaturat Romania initiativei globale a WWF, Earth Hour, toate detaliile aici : www.earth-hour.ro), am stins lumina in perioada mentionata si am incercat sa iau parte la activitatile derulate. Desi nu sunt o ecologista convinsa, astfel de evnimente si initiative nu au cum sa treaca pe langa mine, fara sa ma indemne sa iau parte la ele. Anul acesta nu am ajuns la concertul unplugged si nici la un alt eveniment marca Earth Hour, dar in ora respectiva am stins lumina, am scos tot din prize, le-am spus si colegelor mele de apartament sa faca la fel ( si le-am dat si idei de cum sa isi petreaca Earth Hour) si am petrecut o ora minunata alaturi de prietenele mele afara, cu ceai cald si povesti. Mi-ar fi placut sa ne plimbam si cu bicicletele, dar nu a fost sa fie. Anul viitor!  Totodata, m-am bucurat sa aud de initiativa Beyond the Hour (http://www.beyondthehour.org/). Nu va spun mai multe, ci va invit sa intrati pe site, sa descoperiti ce inseamna si cum puteti contribui.

Am auzit diferite pareri cu privire la acest eveniment mondial si am fost surprinsa de negativismul unora dintre ele. Asa cum am mai spus si cu alte ocazii, astfel de activitati contribuie la crearea unui loc mai bun pentru generatiile care vin, pentru noi, pentru natura. Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi, iar daca vom calcula modul in care fiecare individ contribuie la reusita unor astfel de evenimente, vom vedea ca efortul merita. Personal, acest gand ma impulsioneaza si ma determina sa ma gandesc de doua ori inainte sa fac ceva ce ar putea dauna naturii. Nu e mult, dar adunat la tot ce realizare fiecare este enorm 
Asa ca va indemn sip e voi, cei care cititi, sa faceti, macar din cand un gest care sa ajute natura  Si , desigur, va astept povestile : Voi cum v-ati petrecut Earth Hour? Si cum aveti de gand sa actionati Beyond Earth Hour?

Comentarii

Postări populare