„Deschide ochii”! Campanie nationala de prevenire a traficului de persoane in Romania


Centrul Ratiu pentru Democratie si Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane au lansat campania nationala de prevenire a traficului de persoane "Deschide ochii”. Aceasta campanie se desfasoara in perioada mai - septembrie 2011 si este parte a proiectului european „Open Your Eyes”.

Principalul scop al proiectului este de a oferi  informatii cu privire la traficul de fiinte umane, dar si de a trage un semnal de alarma cu privire la  pericolul traficului de persoane,  acceptarea unei oferte de munca, de studii sau calatorie.




Pe siteul proiectului, www.deschideochii.org, toate persoanele interesate pot afla informatii despre cazuri reale, informatii utile despre aspectele care trebuie analizate atunci cand se cineva iti propune un job in afara si unde exista puncte de ajutor pentru victimele traficului de fiinte umane. 

De asemenea, toti cei care doresc sa sprijine aceasta initiativa, au la indemana o serie de modalitati prin care se pot implica, printre care  voluntariat in zone vulnerabile, promovarea campaniei  in mediul online, implicarea in lucrul cu persoanele vulnerabile. Toate informatiile pot fi gasite aici.
Conform datelor postate pe site, comertul cu oameni reprezinta una din cele mai grave infractiuni din lume. Oamenii pot fi vanduti din nou si din nou, iar pedeapsa pentru traficanti este prea mica avand in vedere abuzurile comise. La nivel mondial 1.2 milioane de oameni devin victime ale traficului de persoane in fiecare an- pentru exploatare sexuala, munca fortata fara plata, cersetorie, furturi si prelevare de organe.Multi supravietuitori declara ca prima persoana din lant a fost o persoana pe care au cunoscut-o si in care au avut incredere.

Mai jos puteti viziona doua materiale video pe aceasta tema. Primul este un video realizat de Centrul Ratiu pentru Democratie si Rutgers University anul trecut, iar ce l de-al doilea este prmaparte a unui documentar legat de acest subiect:








Comentarii

Postări populare