Lectii de viata


Intr-o maniera sau alta, fiecare dintre noi facem rezumatul, bilantul, retrospectiva anului care tocmai a trecut. Fiecare avem propria unitate de masura pentru a cuantifica bucuriile, dezamagirile, succesele sau esecurile. Personal, am considerat intotdeauana aceasta perioada a anului ca fiind cea mai prielnica pentru a face un pas inapoi si pentru a privi mai tihnit catre noul an in care pasim. 

Anul acesta, citind retrospectivele mondiale, am realizat ca poate ar fi mai bine sa incep prin a fi recunoascatoare pentru un 2011 linistit, ferit de marile efecte ale crizei, de calamitati, de scandaluri si multe altele similare.

Desigur, am avut propriile mele "dezastre", propriile crize si situatii dificile. Cineva spunea ca nu e bine sa iti aduci aminte de ele, ci doar sa te gandesti ca este bine ca ai trecut peste toate. Eu consider ca este important sa plecam din fiecare astfel de situatie cu o noua lectie, cu o noua valoare insusita.

Incercarile anului care tocmai se incheie si-au lasat adanc amprenta asupra mea, dar cel mai important este faptul ca am invatat sa nu imi reneg de propriile mele temeri, dar sa am curajul sa incerc sa le depasesc. Am invatat ca trebuie sa le multumim celor care merita acest lucru. Am invatat ca nimic nu ar trebui sa fie mai presus de familia noastra. Vine mult prea repede un moment in care pleaca..... 

Am invatat ca lucrurile bune vin atunci cand esti pregatit sa le primesti. La fel si cele rele. Am invatat ca linistea interioara este unul dintre bunurile de pret la care trebuie sa ma gandesc. Am invatat ca fiecare iubire ramane cu noi, chiar si atunci cand cel caruia ii este menita nu mai este…

Mai sunt fix 12 ore pana la noul an, asa ca inchei aici propriul meul bilant al anului  2011. Sunt curioasa sa stiu voi ce ati pus in balanta anul acesta si cum il asteptati pe 2012. 

Pana atunci va doresc un An Nou frumos, alaturi de cei dragi si traditionalul...Happy New Year! 



Postări populare